In memoriam G.H. Luckens

Overlijdensadvertentie G.H. Lückens

Dagblad Voor Noord-Holland,
01-08-1942.

Gerard Lückens overleed op 31 juli 1942 te Hoorn, alwaar hij op 4 augustus is begraven op de Algemene Begraafplaats 't Keern.

Op zijn begrafenis sprak J.C. Kerkmeijer, die hem prijsde voor zijn inzet voor behoud van historie van Hoorn en omstreken in het algemeen, en voor Vereniging Oud Hoorn en het Westfries Museum in het bijzonder.

Ook Piet Rijswijk sprak lovende woorden over de activiteiten van Lückens voor het turnen. In de krant verschenen enkele artikelen ter herinnering aan de kunstenaar.

Overlijdenskaart G.H.Lückens

In memoriam G.H.Lückens

Dagblad voor Noord-Holland, 01-08-1942.

In memoriam G.H.Lückens

Dagblad voor Noord-Holland, 04-08-1942.


G.H.Lückens Ten grave gedragen

Dagblad voor Noord-Holland, 05-08-1942.

In memoriam G.H. Lückens

Het Turnblad, 04-09-1942.

't Keern

Begraafplaats Keern, 2001.


Het graf

Het graf heeft een zandstenen zerk. Door de invloeden van weer en wind werden de inscripties al snel onleesbaar. In de jaren negentig van de vorige eeuw is op initiatief van dochter Gerdien Lückens een marmeren plaatje met de namen van haar beide ouders onder aan de zerk geplaatst. Graven Lückens, Jonkman, Hamann

Rechts het graf van Sophia Lückens-Jonkman en Gerhard Heinrich Lückens, links de rugzijde van het graf van de ouders van G.H. Lückens. Begin 2000 hebben vandalen het witmarmeren beeld kapot geslagen.

'Graf Lückens-Jonkman

Onderaan de grafzerk het marmeren plaatje met de beide namen.


Bronnen:

  • Memoires en familie-archief Mw. G. Mellegers-Lückens
  • Delpher