Achtergrondinformatie | Reindert Wiggers

R. Wiggers

R. Wiggers,
eind jaren '40.

Reindert Wiggers is op 30 september 1879 te Hoorn geboren. Hij kwam op 15 juni 1892 in dienst van de toenmalige metaalwarenfabriek van G. Scholten aan de Nieuwstraat in Hoorn, waar hij opgeleid werd tot metaalbewerker. Wiggers trouwde op 6 maart 1903 te Hoorn met IJke Oosterwerf.

Bedrijfsleider

In de loop der jaren klom Wiggers binnen het bedrijf op tot bedrijfsleider. Vanuit die functie was hij nauw betrokken bij de aanleg van het elektriciteitsnet voor de middenstand in Hoorn.

Deskundige adviezen en inventieve oplossingen

Wiggers adviseerde het Nationaal Luchtvaartlaboratorium in Amsterdam bij de bouw van een windtunnel, waarvoor hij een speciaal raster wist te ontwikkelen. Bij de bouw van de Rijks-HBS aan de Joh. Messchaertstraat waren problemen met de bevestiging van de klimrekken in het gymnastieklokaal. Speciaal voor dit doel bedacht hij een constructie die later geleid heeft tot de keilbout zoals wij die nu kennen. Door de firma Scholten werd op dit ontwerp patent aangevraagd en ook verkregen.

Jubileum

In 1942 vierde Reindert Wiggers zijn vijftigjarig jubileum bij de Hoornsche metaalwarenfabriek Scholten. Bij die gelegenheid kreeg hij een bronzen portretreliëf aangeboden.

Wiggers overleed op 5 april 1970 en is evenals zijn vrouw begraven op begraafplaats 't Keern in Hoorn.


Advertentie jubileum Wiggers

Dagblad van Noord-Holland, 10-06-1942.

Jubileum Wiggers

Dagblad van Noord-Holland, 15-06-1942.

Advertentie Dank Wiggers

Dagblad van Noord-Holland,
10-07-1942.

Graf Wiggers

Het graf van R. Wiggers en zijn vrouw, op 't Keern in Hoorn.


Bronnen: