Home  | G.H. Lückens  | Modelleerwerk  | Tekeningen  | Werk divers  | Sitemap  | 

Al op zeer jonge leeftijd bleek het tekentalent van Gerard Lückens. Hij maakte als kind regelmatig tekeningen in een schriftje, voor een buurvrouw waar hij graag kwam. De tekeningen waren volgens zeggen zo bijzonder, dat de buurvrouw het schriftje jarenlang bewaard heeft.
Helaas zijn de vroege werken verloren gegaan. De vroegstgedateerde tekening die wij kennen is van 1894: de tekening van het Hoornse Hop. Lückens was toen twaalf jaar oud.

Op de middelbare school moedigde vooral zijn tekenleraar J.C. Kerkmeijer hem aan zich toe te leggen op tekenen. Na twee jaar HBS ging hij naar de tweede klas van de Kunstnijverheidschool Quellinus (later het Instituut voor Kunstnijverheid) in Amsterdam, de voorloper van de Gerrit Rietveldacademie. Hier eindigde hij beide studiejaren als beste leerling van zijn studierichting (zie beide persberichten). Ook later won hij nog verschillende prijzen voor tekenen en boetseren.

1e prijs Quellinus - G.H. Lückens 1e prijs Quellinus - G.H. Lückens

1e prijs
Kunstnijverheidschool
"Quellinus"
1899-1900,
uitgereikt aan
G.H. Lückens,
beeldhouwer.

1e prijs Boetseren - G.H. Lückens  1e prijs Boetseren - G.H. Lückens

Nationale
vaktentoonstelling
Stucadoorsbedrijf
Rotterdam,
27 sept. - 8 okt.
1912
Afdeling Boetseren,
Zoons van Patroons.
1e Prijs
G.H. Lückens.

Prijs stucadoorswerk, 1940

Lückens deed in 1940 mee aan
een prijsvraag voor het ontwerpen
van een plafond voor een stand op de jaarbeurs. Hij kreeg de tweede prijs. Persbericht Nieuwe Hoornsche Courant, 20-01-1940.