Home  | G.H. Lückens  | Modelleerwerk  | Tekeningen  | Werk divers  | Sitemap  | 

Logo Vereniging Oud Hoorn

Logo Oud Hoorn.

Onderkomen Oud Hoorn

Onderkomen Oud Hoorn.

Vereniging Oud Hoorn is in 1917 opgericht door de heer J.C. Kerkmeijer en levert een belangrijke bijdrage aan het uitvoeren of bevorderen van restauraties en het kritisch volgen van nieuwbouwplannen. Door middel van acties gericht op het voorkomen van sloop strijdt zij voor het behoud van historisch waardevolle panden en stadsgezichten.

Het doel van de vereniging is het behouden van de schoonheid en het in herinnering houden van het verleden van de stad Hoorn met als uitgangspunt dat er zorgvuldig met het verleden wordt omgegaan.

De Vereniging is anno 2003 nog steeds een zeer actieve vereniging, met meer dan 2000 leden. De vereniging heeft een eigen onderkomen in het Oost-Indisch Pakhuis, een voormalig V.O.C. pakhuis aan Onder de Boompjes. Hier bevinden zich de winkel, de expositiekamer en het documentatiecentrum.

Kop 1e kwartaalblad Oud Hoorn

De kop van het eerste kwartaalblad
van de vereniging Oud Hoorn in 1979.

Sinds 1979 ontvangen de leden het vier keer per jaar het kwartaalblad Oud Hoorn met daarin vele historische artikelen. In dit kwartaalblad is van de hand van Frans Zack een aantal artikelen verschenen over (de werken van) G.H. Lückens:

Kwartaalblad Oud Hoorn, maart 2003

Oud Hoorn,
maart 2003.

Wie weet er meer van Liesje en Wim?
In de afgelopen jaren is er in het kwartaalblad al heel wat geschreven over de kunstwerken die werden gemaakt door Gerard Lückens, modelleur en tevens ook jarenlang bestuurslid geweest van onze vereniging. Deze artikelen hebben heel wat reacties opgeroepen en ook nu kwam er weer een tot nu toe onbekende plaquette boven water. De plaquette toont de portretten van twee kinderen en de ingegraveerde namen "Liesje en Wim". De vraag die auteur Frans Zack nu aan de lezers stelt is natuurlijk: "Wie weet er meer van Liesje en Wim?"

Vereniging Oud Hoorn 
Oost-Indisch Pakhuis 
Onder de Boompjes 22 
1621 GG Hoorn 
Telefoon: 0229 - 27 35 70