Home  | G.H. Lückens  | Modelleerwerk  | Tekeningen  | Werk divers  | Sitemap  | 

Begin januari 1924 werd in Hoorn de ijsvereniging 'Nut en Vermaak' opgericht. Het voorlopig bestuur bestond uit G. Veldhuysen (voorzitter), F. Butter (secretaris), H.J. Room (penningmeester), J.B. van Straten en G.H. Lückens. Een week later zorgde de vereniging voor een mooie schaatsbaan op de Oosterpoortsgracht (Draafsingel). De baan was 's avonds zelfs elektrisch verlicht!

De definitieve naam van de vereniging werd 'IJsvermaak'. De daaropvolgende jaren organiseerde de vereniging zodra mogelijk feesten en wedstrijden op het bevroren water van de Oostergracht. Lückens is een aantal jaren lid van het bestuur geweest.

Eind jaren dertig kwam de vereniging financieel in zwaar weer. Veel Horinezen werden lid van de vereniging zodra er ijs was, maar zegden daarna het lidmaatschap weer op. Hierdoor liepen de inkomsten terug. Bovendien voorzag de vereniging inmiddels naast een voorziening op de bevroren gracht, ook in een ijsbaan op het Hoornsche Hop, wat extra kosten met zich meebracht. Begin jaren veertig hield de vereniging IJsvermaak dan ook noodgedwongen op te bestaan.

Oprichting IJsvereniging

Persbericht 16-01-1924 - oprichting IJsvereniging.
Lückens was lid van het voorlopig bestuur.

Persbericht IJsvermaak, 1932

Persbericht 21-12-1932.
Er werd nog steeds geschaatst op de Oosterpoortgracht.

IJspret Oosterpoortsgracht, 1925

IJspret op de ijsbaan op de bevroren Oosterpoortsgracht (Draafsingel) in 1925.

Persbericht prijzen IJsvermaak, 1924

Persbericht van 30-01-1924. Lückens derde prijs in de categorie Groepen.